typemachine

typemachine

Vorige jaar op Koninginnedag tikte ik op de rommelmarkt een typemachine op de kop. Een echte Erika. Groen, met ouderwetse IJ, compleet met koffer, extra lint en correctiepapier. Een koopje voor 15 euro! Maar na een tijdje belandde de typemachine in de kast en vergat ik ‘m een beetje. Tot vorige week. Ik ruimde onze werkkamer op en kwam de bruine koffer weer tegen. Ietsje stoffig. Maar het bureau was ondertussen opgeruimd, dus er kon best een ouderwetse tikmachine bij!

Ik maakte even een mooi kiekje van ‘Erika’, met een kaartje van mezelf (te koop in blogshop). Vooral Yfke vindt de typemachine erg leuk. Regelmatig gaat ze even op het krukje bij het bureau zitten en tikt met veel lawaai een regel. 
Typen tot je de ‘ping!’ hoort is natuurlijk het leukste. En dan de rol weer terug schuiven naar rechts en met het hendeltje het papier doorschuiven. En het geluid… Dat kun je natuurlijk niet zachter zetten maar dat is helemaal niet erg. ‘Erika’ mag nog even gezellig blijven staan.
Ik wens je een mooie week!

P.S.: op de blog van Arja maak je nog steeds kans op een setje Elske kaarten of een tas met mijn ontwerp erop. Te gekke give away dus! Ga snel kijken! (klik)

Tags:
10 Reacties
 • Marloes Berghege

  19 januari 2014 op 20:08 Beantwoorden

  Wat een goede find!

 • Rensina Steursma

  20 januari 2014 op 13:18 Beantwoorden

  Wat een mooie vondst!
  En wat grappig dat je kleine meisje er helemaal geïnteresseerd mee bezig is.
  Groetjes Rensina

 • Ilovecoffee Inthemorning

  20 januari 2014 op 14:14 Beantwoorden

  Oh, die brengt veel herinneringen boven. Als klein meisje had ik ook zo'n exemplaar. Weet ook nog goed hoe het voelde als je met een vinger uitschoot tussen de toetsen. AuWW!!!

 • Siska Ruiter Bos

  20 januari 2014 op 19:49 Beantwoorden

  Vorig jaar tijdens verkoop op de basisschool heb ik ook een typemachine gekocht. Goed idee, om die weer tevoorschijn te halen. Onze dochter vond het toen ook erg leuk om op te typen 😉

 • Stephanie

  21 januari 2014 op 09:15 Beantwoorden

  Wat een mooie typemachine!

 • Arja van Garderen

  21 januari 2014 op 20:43 Beantwoorden

  Ahhh wat een leuke foto's van je dochtertje!
  En wat een geweldige typemachine vooral met die mooie kaart van jou erbij :), ik heb er ook nog een denk dat ik die ook maar eens uit de kast haal binnenkort :).
  Morgen maak ik de uitslag bekend 🙂 ben benieuwd hoor, ik heb alle briefjes met de namen erop al geschreven wat zijn het er veeeeeeeeeel!
  Tot 17:00 uur kan er nog mee gedaan worden heb ik me voorgenomen :).

  Ben benieuwd wie er gaat winnen! 🙂
  Ik laat het je weten!

  X Arja

 • Iris van der Meer

  22 januari 2014 op 04:55 Beantwoorden

  Wat een mooie typmachine! Erg fijn om weer even terug te gaan naar het 'oude'.
  Ik vind je kaart geweldig!

 • liefsswaen

  23 januari 2014 op 19:56 Beantwoorden

  Wat een mooie! Wat zit Yfke er ook mooi bij!

 • Noraly ~ More Please!

  24 januari 2014 op 21:00 Beantwoorden

  Oh… ik ben fan van je kaart! Heel mooi!

 • Ilse den Besten

  4 februari 2014 op 12:42 Beantwoorden

  Wat mooi! Ik zou niet goed weten waar ik hem voor zou moeten gebruiken maar het is wel écht een blikvanger in je huis!

Schrijf een reactie