paper garland DIY

paper garland DIY

Op Sinterklaas kreeg ik het prachtige ‘Flow Book For Paper Lovers‘. Al een aantal keren lag dit geweldige boek op de keukentafel. Klaar voor de creatieve sessie. Maar dan bladerde ik heen en weer terug. Voelde aan het fijne papier en ontdekte steeds weer iets verrassends. Even later lag ik het boek weer terug ik de kast en zuchtte dat ik even niet wist wat ik moest maken van zoveel mooi papier…
…Maar gister wist ik het ineens: ik maakte een slinger van allerlei papieren uit dit boek! Ook het mooie dikke papier wat ik cadeau kreeg bij het decembernummer van 101woonideeën had nog geen bestemming gekregen en is uitermate geschikt voor de ‘Paper Garland’. 
Men neme:
– Mooi dik papier in kleuren en patronen die je mooi vindt.
– Schaar.
– Garen.
– Naaimachine (of naald en draad).
– Een patroontje van een figuur naar keuze.
Ik koos voor hartjes en rondjes. Maar je kan ook kiezen voor sterren, vlinders, wolkjes, bloemen of wat voor leuks je maar kan verzinnen. Ik maakte van het hartje een patroontje en voor het rondje gebruikte ik een rolletje maskingtape.
Teken met potlood de hartjes en de rondjes en knip ze uit. Het dikke papier van de 101woonideeën en een aantal uit het Flow Book For Paper Lovers is dik genoeg (en dubbel bedrukt!) maar ik gebruikte ook een paar dunnere papiersoorten. Hiervan plakte ik twee hartjes of rondjes op elkaar (met de mooie print aan de buitenkant) om het wat steviger te maken.
Op de naaimachine trek je eerst de draad een eindje door (ongeveer 50 cm) om het begin van de slinger te maken. Daarna haal je het eerste papieren item onder het voetje door (rechte steek). Daarna trek je de draad weer een paar centimeter door en ga je door met het volgende hartje of rondje. Aan het eind van de slinger trek je de draad weer 50 cm door en knip je het af. Klaar!
Ik hing de slinger op in Yfke haar kamertje, boven haar bed. Ze vindt ‘m super mooi. Een simpele en snelle DIY! Nu bedenken wat ik met de rest van het papier ga doen…
Fijne dag!

Tags:
17 Reacties
 • Dita

  8 januari 2014 op 16:14 Beantwoorden

  Wauw wat mooi gemaakt, dit boek heb ik ook. Ben er dol op!

 • Janneke Assink

  8 januari 2014 op 17:26 Beantwoorden

  Wat een leuk idee en mooie uitvoering! Gave gehaakte sprei ook <3

 • Denise Beckand

  8 januari 2014 op 17:59 Beantwoorden

  Moeilijk hé het eerste blad eruit scheuren, ik herken het 😉 Maar als je eenmaal zo ver bent…
  Je slinger is erg leuk geworden.

 • Chrissie en Heidi

  8 januari 2014 op 18:16 Beantwoorden

  Leuk om al die bekende papiertjes te zien! Geweldig leuke slinger zo! Ben er ook al veel mee aan de slag geweest, vooral om kadootjes op te leuken en kaartjes en labels te maken. Love it!

  Groetjes, Heidi

 • Karlijn van der Wijk

  8 januari 2014 op 20:03 Beantwoorden

  Heel mooi gedaan Elske! Wat ben jij toch creatief, en je maakt er ook zulke mooie foto's van. X

 • Kris

  8 januari 2014 op 20:30 Beantwoorden

  super leuk!
  ik ben ook altijd zo'n treuzelkont met mooi papier…te zuinig. En soms laat ik het liggen en kom ik het na een jaar weer tegen. Gewoon gebruiken! leuk idee!

 • Mirjam

  8 januari 2014 op 21:12 Beantwoorden

  Super leuk! Ik heb hem ook..heb er oa de houten letters op de kamerdeur van de kinderen ermee versierd.. maar dit is ook een leuk idee!! Leuk blog.. ik ga je volgen! 🙂 Zag bij Arja dat ze via jou een leuke give away gaat krijgen..ben benieuwd!!
  Groetjes Mirjam

 • Miepisch

  8 januari 2014 op 21:36 Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik kom ook via Arja op je blog terecht. Je hebt er een volger bij, hartstikke leuk blog heb je.

  Groetjes,
  Marieke

 • GJ Dekker

  9 januari 2014 op 08:06 Beantwoorden

  Superleuke slinger! Leuk idee

 • lisa

  9 januari 2014 op 08:18 Beantwoorden

  Wat een leuk idee!
  Heel herkenbaar. Ik heb deze flow ook en elke keer als ik hem doorblader zie ik weer " nieuwe' dingen" maar leg hem ook steeds weer weg omdat ik geen idee heb wat te doen met al dat moois!

 • Tineke

  9 januari 2014 op 16:53 Beantwoorden

  Wat een mooie slinger zeg! Dank voor de tutorial en het inspirerende idee 🙂

 • Clarieke

  9 januari 2014 op 17:34 Beantwoorden

  Wat een gaaf idee zeg! Het ziet er ontzettend gezellig uit!
  Groetjes, Clarieke

 • Linda

  10 januari 2014 op 09:24 Beantwoorden

  Wat onwijs leuk gemaakt!
  Zelf ben ik ook dol op het boek,maar zit ook nog te verzinnen wat ervan te maken 🙂
  Het boek is genieten, dat is een ding wat zeker is.

  Leuk dat ik via Flow op je blog terecht ben gekomen!

 • liefsswaen

  12 januari 2014 op 19:21 Beantwoorden

  Wat is dat super leuk! Grappig dat je dat met de naaimachine doet 🙂

 • Liza Veenendaal

  13 januari 2014 op 11:55 Beantwoorden

  Leuk!

 • Greetje

  19 januari 2014 op 14:26 Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Ziet er mooi uit, zeg.

 • miekequilt

  2 maart 2014 op 08:28 Beantwoorden

  Wat een geweldig leuk idee. Ga ik zeker ook doen.
  En wat een mooi blog heb je.

Schrijf een reactie