Magie. Dat is de betekenis van het Finse woord ‘taika’. En de naam van een prachtig servies van Iittala. 

Al een tijdje was ik op zoek naar het allermooiste servies om te gaan sparen. Tijdens een rondje Sneek kwam ik in de winkel Nio & Elva in Sneek. Maaike en Elles runnen samen deze winkel die ontstaan is uit hun liefde voor het servies van Iittala. 

En ook ik viel als een blok voor dit merk. Vooral op de zwart-witte versie van de lijn Taika was ik meteen een beetje verliefd. Dit ging ‘m worden! Omdat een verzameling ergens moet beginnen kocht ik een eerste bord en een supersize mok. Vanaf nu heb ik altijd iets te vragen voor m’n verjaardag.

Het servies combineert ook prachtig met een egaal wit en zwart servies, maar ook de zwart-witte serviezen van Marimekko staan er prachtig bij.

Nio & Elva (Kleinzand 11 in Sneek) is een prachtige winkel vol met Scandinavisch design. De collectie richt zich vooral op keuken maar je vindt er ook de woonaccesoires, verlichting, kussens en meubels. Een aantal merken die te verkrijgen zijn bij Nio & Elva: Iittala, Muuto, Hay, Marimekko, Ferm Living en Jurianne Matter. 
De winkel is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent! Ik ga er in ieder geval mijn nieuwe lievelingsservies sparen.

Over

Dat was weer een portie klein (woon)geluk! Op mijn blog geef ik je een kijkje in mijn leven, deel ik de mooiste plekjes uit Friesland en deel ik snelle doe het zelf projecten en grafische cadeautjes. Leuk als je een reactie achterlaat :)

2 Reacties

Laat een reactie achter